OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Rødt er landets beste miljøparti!

Ungdomsorganisasjonen Natur & Ungdom har foretatt en test av de politiske partiene for å finne ut av hvilke som står for en miljøvennlig politikk og hvilke som vil ofre miljøet for andre hensyn. Rødt er det eneste av partiene som får full pott i undersøkelsen.

Ti spørsmål om blant annet olje, kollektivtrafikk, skogsvern og gasskraft, danner grunnlaget for Natur & Ungdoms test. Som eneste parti får Rødt ti av ti mulige poeng. Leder i Rødt, Torstein Dahle, er stolt av resultatet.

- Dette viser at Rødt har en viktig rolle i å spille i norsk politikk. Vi har mot til å sette miljøhensyn foran kapitalens behov for profitt og vekst. Det er skremmende at stortingspartiene i så liten grad er villige til å gjøre de nødvendige grepene for å redde vårt mest dyrebare felleseie, nemlig miljøet, sier Torstein Dahle.

- Miljø er en av våre kjernesaker og det er viktig å prege valgkampen med miljøpolitikk. Spørsmålet om oljeboring utafor Lofoten og Vesterålen er ett eksempel. Rødt mener den planlagte rovdriften på naturen i nord er så alvorlig at det gjør saken til et nasjonalt, og faktisk globalt anliggende, sier Dahle.

Partilederen har også merket seg at høyrepartiene gjør det markant dårligere i testen enn venstresida. Fremskrittspartiet kommer ikke overraskende dårligst ut, med Høyre og KrF hakk i hæl. Men også Arbeiderpartiet gjør det dårlig i testen.

- Arbeiderpartiets unnfallenhet i miljøspørsmål er et stort problem. Den rødgrønne regjeringen har ikke blitt den pådriveren som landet trenger. Siden Arbeiderpartiet ikke vil være med på det, unnlater både SV og Senterpartiet å reise sine viktigste miljøsaker på Stortinget. Det er helt nødvendig å få inn Rødt, så presset fra miljøbevegelsen kan begynne å prege debatten der.

- Miljøutfordringene er altfor viktige til å drukne i taktikkeri på Stortinget. Fra høsten av vil Rødt reise forslagene som mange egentlig forstår nødvendigheten av, men likevel ikke tar opp. Det kan gi resultater av stor betydning, avslutter partilederen.

Se resultatene i Natur og Ungdoms valgtest her.

For ytterligere informasjon, ta kontakt med Torstein Dahle på 91 58 43 83.

Pressebilder av Torstein Dahle.